Diakonessenhuis Utrecht | Business Intelligence | Presentaties

Management Update: De intelligente organisatie - 4 november 2010

Geschreven door

Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie. Om het jaar organiseren wij de prestigieuze prijs voor de Slimste organisatie van Nederland.

Management Update: De intelligente organisatie - 4 november 2010Op 4 november 2010 organiseert advies- en onderzoeksbureau Passionned Group een interactieve sessie over het concept ‘de intelligente organisatie’. Bij het verschijnen van de derde druk van dit gelijknamige managementboek eerder dit jaar is er veel gevraagd naar een bijeenkomst over dit onderwerp.

Daan van Beek, auteur van het boek, managing director bij Passionned Group en Thieu Römgens, ICT manager van het Diakonessenhuis geven twee prikkelende presentaties over de theorie en de praktijk.

Sensitief, slim en adaptief

De intelligente organisatie is sensitief, slim en adaptief. Op basis van betrouwbare en integrale informatie weten slimme organisaties substantieel betere resultaten te behalen.” benadrukt Daan van Beek, auteur van het boek “De intelligente organisatie”, in het Radio 1 programma Avondspits. Dit concept, dat duizenden organisaties intussen hebben omarmd, begint met het goed registreren van gegevens en het bepalen van welke informatie nu echt relevant is om betere resultaten te bereiken.

Slimmer werken

Het slimmer werken is gestoeld op de drijfveren zingeving, passie, de korte én langere termijn en de ruimte geven aan creativiteit van mensen. De essentie ervan is dat leidinggevenden en bestuurders in overleg met de medewerkers continu letten op het behouden van de samenhang in de organisatie en op het steeds verder optimaliseren van de processen door procesmanagement, de samenwerking en de strategie en besturing.

Sneller en beter beslissen op elk niveau, het beter doen dan gisteren en het beter doen dan de concurrent, daar draait het om. Het praten over prestaties is hierbij veel belangrijker dan de ‘harde’ cijfers. Een gedragsverandering en analytische cultuur zijn kritisch voor het succes.

Vier factoren voor betere bedrijfsresultaten

Van alle factoren die in recent landelijk onderzoek naar intelligente organisaties zijn meegenomen, blijken vier factoren cruciaal voor betere bedrijfsresultaten bij performance management en business intelligence (BI). Factoren die elke manager zou moeten kennen zodat de PDCA cyclus in alle lagen en disciplines van uw organisatie het verschil kan gaan maken!

Thieu Römgens, ICT manager Diakonessenhuis

Het Diakonessenhuis werd door de vakjury in 2009 uitgeroepen tot ‘slimste organisatie van Nederland’. Thieu Römgens, ICT manager van het Diakonessenhuis, zal zijn slimme organisatie presenteren. Hij behandelt een casus uit de praktijk van een middelgroot ziekenhuis in een concurrerende omgeving. De volgende punten komen tijdens zijn presentatie aan de orde:

 • de uitdaging
 • de aansturing
 • het team
 • de timing
 • de programmatuur
 • het resultaat

Daan van Beek – auteur De intelligente organisatie

Tijdens de sessie zal Daan van Beek ingaan op het concept ‘intelligente organisatie’ en slimmer (samen)werken. De volgende punten komen aan de orde:

 • Wat zijn de vier culturele kernprincipes van een intelligente organisatie?
 • Wat zijn de tien zichtbare kenmerken van een intelligente organisatie?
 • Wat zijn kritieke prestatie indicatoren (KPI’s) en hoe ziet de KPI-bepaler eruit?
 • Hoe herken je rework in een proces en hoe meet je het?
 • Van functioneel naar multidimensioneel, maar hoe doe je dat en wat is het procedé?
 • Wat heeft een datawarehouse voor functie en hoe richt ik mijn Business Intelligence in?
 • De organisatie kantelt, wat betekent dat voor mijn IT & processen?
 • Welk type business managers hebben we nodig, wat zijn hun sterke gedragscompetenties?

Waarom deelnemen?

Gedurende de sessie krijgen de deelnemers een goed beeld van wat een ‘Intelligente organisatie’ nu eigenlijk is en hoe voor de korte en lange termijn winst te behalen valt. Aan de hand van best practices en persoonlijke ervaringen zullen Daan van Beek en Thieu Römgens u meenemen in de wereld van de slimme organisatie.

Doordat het een interactieve sessie is met een kleinschalige groep (max. 30 deelnemers) heeft u de kans vragen te stellen en mee te doen aan een discussie. Afsluitend zal er een borrel plaatsvinden waar u, onder het genot van een drankje, met aanwezige deelnemers kunt napraten.

Praktische zaken

Datum: donderdag 4 november 2010
Locatie: Aluminium Centrum in Houten
Tijd: 16.00 – 20.00 uur
Kosten: gratis

Registreren

Registratie is niet meer mogelijk.

Reageer op dit artikel van Daan van Beek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met diakonessenhuis utrecht (business intelligence) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director & auteur van 'De intelligente organisatie' (6e druk)

neem contact met mij op

Fact sheet

Aantal organisaties geholpen
35
Aantal trainingen & workshops
36
Aantal deelnemers opgeleid
37
Gemiddelde klantervaring
8,9
Aantal consultants & docenten
38
Aantal kantoren
3
Aantal jaren actief
14