Nieuwsbrief Business Intelligence | Nieuws en BI-tops van experts

Nieuwsbrief Business Intelligence - november 2011

Geschreven door

Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie. Om het jaar organiseren wij de prestigieuze prijs voor de Slimste organisatie van Nederland.

We tellen af

We tellen af, nog drie en een halve maand te gaan. Op 14 februari 2012 zal het moment aanbreken en zal de ´Slimste organisatie van Nederland´ bekend gemaakt worden. Naar de aanloop van dit moment houden wij u graag op de hoogte van de verschillende thema´s rondom Business Intelligence, intelligente organisaties, managementinformatie en natuurlijk de felbegeerde Award.

In deze nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief leest u meer over de kenmerken van intelligente organisaties, een interview met de winnaar van de Business Intelligence Award 2010 – Walraven, Activity Based Costing en het Jaarcongres Information Management.

Wat kenmerkt intelligente organisaties?

Dat het succes van business intelligence in directe zin nauwelijks met technologie te maken heeft is bekend. Maar wist u ook dat de intelligentie van een organisatie en het succes van business intelligence eigenlijk worden bepaald door ‘alignment’ en ‘agility’ en niet wat je zou denken business analytics. In een onderzoek werden vijftien succesfactoren voor business intelligence gekoppeld aan hogere waarden die een organisatie moet nastreven om zichzelf in stand te houden en sterker te maken. Door deze nieuwe koppeling kwamen een aantal interessante resultaten aan het licht. De resultaten zijn voor u samengevat in het artikel ‘welke kenmerken hebben intelligente organisaties?’.

Walraven uitblinker in informatiegebruik

Op 5 oktober 2010 won Walraven de felbegeerde Business Intelligence Award. In een interview met Tino Hartsink, ICT manager van Walraven, blikken wij terug op dit moment. Waarom hebben zij besloten mee te doen aan de verkiezing naar de ‘Slimste organisatie van Nederland’? Wat maakt Walraven een intelligente organisatie? En wat heeft het winnen van de Award de organisatie opgeleverd?

Not the strongest will survive

“Zoals Darwin al stelde: ‘It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change.’ Intelligentie gaat over flexibiliteit, ambi-dexteriteit, het vergaren en verwerken van informatie, en het omzetten hiervan in acties teneinde eigen sterkte, effectiviteit en efficiëntie, te koppelen aan veranderende externe eisen.”

Prof. dr. Hans P. Borgman
hoogleraar bedrijfswetenschappen
voorzitter van de jury

U maakt nog kans op de titel!

Ook in 2011 zal de ‘Slimste organisatie van Nederland’ worden beloond voor haar uitmuntende prestaties. De jury is dit jaar op zoek naar bedrijven die uitblinken op het gebied van intelligentie, informatie en innovatie. U kunt zich tot en met 31 december 2011 inschrijven voor de verkiezing.

De slimste organisatie van Nederland zal op 14 februari 2012 bekend gemaakt worden tijdens het Jaarcongres Information Management (JIM) van ICT Media. Tijdens dit congres zal het thema ‘Information is your asset’ centraal staan.

Nieuws en tips voor intelligente organisaties:

Zetten we u aan het denken?

Wij hopen u met deze nieuwsbrief aan het denken te zetten over de intelligentie van organisaties. Hoe intelligent is uw eigen organisatie eigenlijk? Besteedt uw organisatie genoeg aandacht aan de ‘I’ van IT? Houdt u het praktisch en speelt u volledig open kaart? Bent u de slimste organisatie van Nederland?

Reageer op dit artikel van Daan van Beek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met nieuwsbrief business intelligence (nieuws en bi-tops van experts) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director & auteur van 'De intelligente organisatie' (6e druk)

neem contact met mij op

Fact sheet

Aantal organisaties geholpen
47
Aantal trainingen & workshops
48
Aantal deelnemers opgeleid
49
Gemiddelde klantervaring
8,9
Aantal consultants & docenten
50
Aantal kantoren
3
Aantal jaren actief
14