Microsoft Performance Point Server | Data Analytics voor iedereen

Toegang tot alle informatie met Performance Point Server

Geschreven door

Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie. Om het jaar organiseren wij de prestigieuze prijs voor de Slimste organisatie van Nederland.

Elke ondernemer wil betere prestaties

Betere prestaties die aansluiten bij de strategische doelstellingen; dat is wat elke ondernemer wil bereiken. Dus dat geldt waarschijnlijk ook voor jouw organisatie. Je wilt dat alle medewerkers in jouw bedrijf precies weten welke doelen het bedrijf voor ogen heeft en je wilt weten of ze daar ook naar handelen.

De perfecte applicatie

Daarvoor heeft Microsoft nu de perfecte applicatie: Performance Point Server. Een applicatie die ervoor zorgt dat alle informatie via het bekende Office-programma in de hele organisatie beschikbaar is.

Welke factoren beïnvloeden uw prestaties?

Op die manier weten alle medewerkers precies welke factoren hun prestaties beïnvloeden en zo kunnen ze hun eigen scorecards beheren. Kortom, Performance Point Server geeft alle medewerkers in jouw bedrijf inzicht in de informatiestroom en stelt ze in staat beter samen te werken en beslissingen te nemen. En dat betekent dat het bereiken van de doelstellingen een stuk eenvoudiger wordt. Data analytics voor iedereen!

Hardware vormt geen limiet meer

Waar vroeger de capaciteit van de hardware een limiet vormde, ligt de uitdaging er nu in te beoordelen welke data relevant zijn. Bovendien moeten data steeds vaker gemeenschappelijk worden geïnterpreteerd.

Inzicht in de bedrijfsdoelstellingen

Voor ondernemingen is het van groot belang dat de activiteiten en werkzaamheden van de medewerkers bijdragen aan het behalen van de doelstellingen. Complexe informatiestromen en uiteenlopende gegevensbronnen maken het overzicht er niet eenvoudiger op. Performance Point Server speelt in op de toenemende behoefte aan inzicht in de bedrijfsresultaten en individuele prestaties. Met Performance Point Server krijgen medewerkers inzicht in voor hen relevante bedrijfsdoelstellingen. De gegevens worden in een vertrouwde, webgebaseerde omgeving gepresenteerd.

Niet meer voorbehouden aan het topmanagement

Aan de hand van deze informatie wordt getoetst of de prestaties en resultaten overeenkomen met de opgelegde doelstellingen. Van der Meer: “Performance Point Server zorgt ervoor dat essentiële informatie niet meer blijft voorbehouden aan het topmanagement. Ook voor andere posities binnen de onderneming is relevante informatie opvraagbaar. Het voordeel hiervan is dat er snel kan worden ingespeeld op veranderingen en continu duidelijk is of er wordt voldaan aan de doelstellingen. Er kan hierdoor in een relatief vroeg stadium worden bijgestuurd, mocht de situatie hierom vragen. Het wordt voor een onderneming inzichtelijker hoe de zaken ervoor staan. Onderbuikgevoel of foute aannames maken plaats voor degelijk onderbouwde beslissingen.”

Vertrouwde omgeving

Met Performance Point Server kunnen relevante KPI’s (Key Performance Indicators) worden gevisualiseerd via de vertrouwde omgeving van SharePoint. Op een ‘dashboard’ is in één oogopslag duidelijk hoe meetbare zaken zich ontwikkelen. De oplossing bestaat uit twee componenten.

Business decision makers

Ten eerste is er de servercomponent, waardoor wordt aangegeven in welke bronnen de gewenste informatie kan worden gevonden. Met de Scorecard Builder wordt vervolgens de scorecard gebouwd. Scorecards kunnen zelf worden gebouwd door Business Process Managers. “De IT-manager treedt in overleg met de business process manager of business decision maker en zij bepalen gezamenlijk welke KPI’s worden gehanteerd. Hierdoor zorgt men ervoor dat de scorecards op de juiste aspecten meten en met de correcte data”, aldus Van der Meer.

Op basis van de SharePoint-technologie

Gebleken is dat ondernemingen die reeds gebruikmaken van SharePoint Portal Server of Windows Sharepoint Servers, Performance Point Server eenvoudig en relatief snel in kunnen zetten op basis van de SharePoint-technologie. Al met al biedt Microsoft Performance PointServer de ideale oplossing om doelstellingen te communiceren, te corrigeren en te realiseren via de naadloze integratie van de budget-, planning- en analyseonderdelen van Performance Point Server.

Meer informatie over Microsoft BI en performancemanagement oplossingen? Klik hier.

Reageer op dit artikel van Daan van Beek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met microsoft performance point server (data analytics voor iedereen) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director & auteur van 'De intelligente organisatie' (6e druk)

neem contact met mij op

Fact sheet

Aantal organisaties geholpen
60
Aantal trainingen & workshops
61
Aantal deelnemers opgeleid
62
Gemiddelde klantervaring
8,9
Aantal consultants & docenten
63
Aantal kantoren
3
Aantal jaren actief
14