Hèt Big Data boek | Succes boeken met Big Data | 28,45 EUR
Big Data heeft de toekomst. Als je het concept tactisch weet in te zetten, kun je er enorme winst mee behalen.

bestel het boek

Word een Big Data-expert met het Big Data boek

In de geactualiseerde, herziene editie van het boek ‘Succes met Big Data’ legt Bert van der Zee uit wat Big Data nu precies is. En vooral hoe jouw organisatie er voordeel uit kan halen. Ook geeft hij inzicht in hoe je een Big Data-expert en -manager kunt worden. Dit Big Data-boek bevat tevens officieel trainingsmateriaal voor onze cursus Big Data analytics.

Met predictive analytics trends identificeren

Big Data heeft de toekomst. Als je Big Data tactisch weet in te zetten, kun je er enorme winst mee behalen. Met Big Data kan jouw organisatie bijvoorbeeld een 360-gradenbeeld van klanten krijgen of de uitval van machines voorspellen. Big Data ga je in veel gevallen combineren met predictive analytics. Zo kun je trends en patronen identificeren die nog niemand zijn opgevallen, je klanten veel beter begrijpen, de prestaties van je bedrijf substantieel verbeteren, het gedrag van website bezoekers voorspellen en bedrijfsbreed datagedreven besluiten nemen.

Productkenmerken

Formaat:
Aantal pagina’s:
ISBN nummer:
Prijs:
Auteur:
Hardcover (2e druk)
192
9789463560559
€ 27.51
Bert van der Zee

Overzicht van open source Big Data tools

Maar welke tools kun je daarvoor het beste gebruiken? Dit Big Data boek geeft je ook een uitgebreid overzicht van belangrijkste open source-tools: Hadoop tools, Big Data-analyseplatforms en -tools, database- en datawarehouse-systemen, business intelligence-applicaties, datamining-tools en programmeertalen.

Twee definities van Big Data

Wanneer spreken we van Big Data? De auteur van het boek ‘Succes met Big Data’ geeft twee definities:

  1. Big Data is een zo grote hoeveelheid ongestructureerde en (soms) niet-complete set gegevens dat verwerking met conventionele databasesystemen niet mogelijk is.
  2. Big Data zijn verzamelingen gegevens die zich kenmerken door de grote hoeveelheid (volume), de grote snelheid waarmee nieuwe gegevens ontstaan (velocity) en de grote onderlinge variatie (variety).

De auteur hanteert beide definities in het boek bij het bespreken van de verschillende zoekstrategieën. En dit helpt je bij het vinden van oplossingen voor specifieke problemen.

Alles wat je moet weten over Big Data

Of je nu gebruiker, analist, programmeur, ontwerper of manager van Big Data bent; wie met Big Data het verschil wil maken voor zijn organisatie, zal wegwijs moeten worden in het proces, de systemen en de architectuur van Big Data. Ook inzicht in datamining en het hanteren van voorspellende modellen is onontbeerlijk.

In het boek ‘Succes met Big Data’ reikt auteur Bert van der Zee beginnende en gevorderde gebruikers alle handvatten aan die nodig zijn om Big Data voor een organisatie te laten werken. Het boek geeft bovendien alle kennis die nodig is om de examens voor het behalen van de certificaten van Big Data Foundation en Big Data Practitioner met goed gevolg af te leggen.

Big Data of een big database?

Maar laten we bij het begin beginnen: heeft jouw organisatie Big Data of gewoon een big database? De huidige computertechniek maakt het mogelijk om grote hoeveelheden gegevens van verschillende bronnen op te slaan. De gebruikers kunnen deze gegevens op verschillende manieren benaderen en rangschikken. Of ze kunnen de gegevens toepassen bij het ontwikkelen van nieuwe producten.

Dergelijke databases bevatten bijvoorbeeld de gegevens van alle belastingplichtigen of de gegevens van patiënten van een ziekenhuis. Denk dan aan brieven, röntgenfoto’s, rapporten en laboratoriumuitslagen. Toch spreken we niet in al deze gevallen over Big Data maar gewoon over een big database.

Big Data-uitdagingen

Ook op de uitdagingen rond Big Data gaat het boek ‘Succes met Big Data’ in. De hoeveelheid data neemt steeds meer toe, zowel in gestructureerde als ongestructureerde vorm. Die gegevens analyseren en op een bruikbare manier inzetten vergt een leerproces. Dit Big Data-boek brengt dat op gang. Uitdagingen op ethisch en juridisch vlak zijn er ook. Voor problemen met de maatschappij en met justitie die mogelijk ontstaan door Big Data zijn geen harde grenzen te geven. Wel geeft het boek richtlijnen om te komen tot aanvaardbare oplossingen.

Een andere uitdaging ligt in het feit dat er de komende jaren een groot tekort aan Big Data-specialisten wordt verwacht. Hoe geweldig zou het zijn als je straks degene bent die betekenis geeft aan de verzamelde, losse Big Data data en dat jouw inspanningen tot betere en waardevollere processen leiden?

Big Data-praktijkvoorbeelden

In het boek ‘Succes met Big Data’ haalt Bert van der Zee diverse praktijkvoorbeelden aan die inzicht geven in de winst die je met Big Data kan boeken. Een van die voorbeelden is dat van Game-company. Dat bedrijf verkoopt via internet losse games en abonnementen op spelletjes. Tien jaar lang draaiden ze een goede omzet. Die liep echter vanaf 2012 steeds verder terug. Door het combineren van klantgegevens, aantal speluren, spelfrequentie, wie op welk tijdstip waar speelt en spelgedrag is onderzocht waarom klanten afhaken.

Hierbij is clustering en een beslisboom toegepast. Ook zijn een Hadoop-cluster bij Amazon, een map reduce-systeem en key value-techniek gebruikt. Experts implementeerden de oplossingen voor het probleem in een operationeel Big Data-systeem. Uiteindelijk leidde dit ertoe dat klanten langer gingen spelen. Dat resulteerde vervolgens in duurdere abonnementen en dus meer omzet voor Game-company.

Resultaten boeken met Big Data

Als je dit Big Data-boek uit hebt, weet je precies hoe het proces rond Big Data verloopt. Daarnaast heb je kennis van analyse-tools en ken je de principes achter de architectuur. Ook heb je inzicht gekregen in praktijkvoorbeelden die de theorie verduidelijken. Daarnaast weet je hoe je datamining en voorspellende modellen kunt gaan toepassen en wat dat vervolgens kan opleveren. Als je dit Big Data-boek uit hebt, weet je ook de zin van de onzin rond Big Data te onderscheiden. Tot slot kun je eenvoudig bepalen of en hoe Big Data voor jouw organisatie het verschil kunnen maken.

Het boek ‘Succes met Big Data’ direct bestellen

Het boek ‘Succes met Big Data’ is voor slechts 27.51 EUR exclusief btw te bestellen, je hebt het morgen dan al in huis. Maak vandaag nog de Big Data-start met dit unieke boek.

nu bestellen

Over de auteur

Bert van der ZeeBert van der Zee is veelgevraagd trainer en consultant. Hij is gedreven om via metingen en gegevens de aard en de werking van systemen te achterhalen. Big Data zijn dan ook een kolfje naar zijn hand. Door het combineren van juiste analyses en het verzamelen van ter zake doende gegevens doet Bert nieuwe ontdekkingen en voorspellingen die bedrijven verder helpen. Zo is ieder Big Data-traject een ontdekkingsreis, die via ongebaande wegen naar nieuwe inzichten en mogelijkheden leidt.

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met hèt big data boek (succes boeken met big data) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director & auteur van 'De intelligente organisatie' (6e druk)

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15