Microsoft BI | Microsoft Business Intelligence platform
Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie. Om het jaar organiseren wij de prestigieuze prijs voor de Slimste organisatie van Nederland.

Microsoft BI platformBusiness intelligence (BI) zorgt voor betere bedrijfsprestaties door betere beslissingen mogelijk te maken in de hele organisatie. Wanneer je weet dat jouw kennis van de bedrijfsgegevens correct en volledig is, kun je vol vertrouwen beslissingen nemen. Op basis van deze zekerheid kun je de bedrijfsprestaties verbeteren, de concurrentie een stap voorblijven en de bedrijfsdoelen realiseren.


Microsoft BI bevordert in drie stappen een betrouwbare en trefzekere besluitvorming:

Stap 1: Gegevens van hoge kwaliteit

Zorg dat gebruikers de benodigde gegevens in een overzichtelijke indeling kunnen vinden als basis voor hun beslissingen. Microsoft SQL Server kan helpen bij het dataproces. SQL Server biedt een beproefde relationele engine voor de opslag van grote hoeveelheden gegevens voor bedrijven. Omvangrijke query’s, snelheid, clustering en uitmuntende schaalbaarheid zijn kenmerkend in dit verband.

SQL Server voorziet in drie kernonderdelen van BI:

  • Microsoft SQL Server Integration Services brengt gegevens uit alle verschillende bronnen samen. Deze krachtige ETL-tool helpt je nieuwe gegevens te synthetiseren, er snel iets extra’s aan toe voegen en terug te laden in SQL Server. Integration Services werkt uitstekend in heterogene omgevingen en met vrijwel alle gegevensbronnen binnen de organisatie.
  • Microsoft SQL Server Analysis Services voegt extra waarde toe aan de gegevens door complexe berekeningen en key performance indicators (KPI’s) in het systeem op te nemen. Verrijk jouw organisatie met centraal beheerde en gedeelde business logic. Analysis Services ordent de gegevens bovendien opnieuw op een hiërarchische wijze die tegemoet komt aan de behoeften van besluitvormers bij hun rapportages en analyses.
  • Microsoft SQL Server Reporting Services helpt eindgebruikers gegevens op te halen en te publiceren. Reporting Services maakt gegevens makkelijk toegankelijk voor een groot aantal gebruikers.

Stap 2: Tools voor beter inzicht

Geef eindgebruikers de middelen om met overtuiging correcte beslissingen te nemen. Microsoft Office Excel is een tool die veel mensen al gebruiken, begrijpen en vertrouwen. In de versie 2017 heeft Microsoft veel geïnvesteerd in de mogelijkheid gegevens te analyseren, visualiseren en te begrijpen. Enkele van deze nieuwe verbeteringen in Microsoft Office Excel zijn:

  • De vertrouwde analyseomgeving geeft je nu toegang tot meer informatie, snelle en krachtige analyses en een eenvoudige verbinding met de gegevens in SQL Server, en dit alles op een beter beveiligde, intuïtieve en gecontroleerde wijze.
  • Excel Services bevat een nieuw onderdeel voor de publicatie van analyses en verworven inzichten in Excel. Met Microsoft Office SharePoint Server kunnen gebruikers op het internet, het extranet of intranet publiceren. Dit niveau van integratie en vertrouwde paden zorgt voor een consistente integriteit van de gegevens.

Stap 3: Beslissingen die aansluiten op bedrijfsdoelstellingen

De eerste twee stappen helpen individuele medewerkers bij het nemen van individuele beslissingen. Deze volgende stap zorgt voor een betere besluitvorming op ondernemingsniveau. Microsoft Office PerformancePoint Server biedt informatieve views van alle geconsolideerde bedrijfsgegevens: van sales tot HR en van productie tot financiën. Je kunt nu beslissingen nemen in de bredere context van het hele bedrijf.
Office PerformancePoint Server is geënt op SQL Server en Microsoft Office system en draagt op drie belangrijke manieren bij aan een betere BI:

  • PerformancePoint Monitoring is de volgende evolutie van Microsoft Business Scorecard Manager. Met behulp van scorecards, dashboards en key performance indicators (KPI’s) regel je verantwoordelijkheden en afstemming binnen de hele organisatie.
  • PerformancePoint Analytics is de volgende versie van ProClarity Analytics. Hiermee kun je trends, kansen en mogelijke gevaren in de gegevens eenvoudig waarnemen en analyseren. Deze informatie kun je vastleggen en delen binnen de hele organisatie.
  • PerformancePoint Planning biedt samen met Office PerformancePoint Server nieuwe functies voor eenvoudige budgettering, planning en prognoses.

Het resultaat

Gebruikers hebben toegang tot gegevens van betere kwaliteit. Ze kunnen betere beslissingen nemen die aansluiten bij de bedrijfsdoelstellingen. Microsoft BI ondersteunt alle ondernemingen, van klein tot groot. Het groeit met de onderneming mee en biedt voor een geringe prijs een zekere basis waarop je het bedrijf kunt uitbreiden. Meer informatie vind je op: www.microsoft.nl/bi

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met microsoft bi (microsoft business intelligence platform) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director & auteur van 'De intelligente organisatie' (6e druk)

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15