PDCA cyclus | Zeer kritisch voor betere resultaten | Management

PDCA cyclus zeer kritisch voor hogere prestaties

Geschreven door

Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie. Om het jaar organiseren wij de prestigieuze prijs voor de Slimste organisatie van Nederland.

Management update: 20 mei 2010

Op 20 mei a.s. organiseert Passionned Group een interactieve sessie voor managers, bestuurders en geïnteresseerden over de PDCA cyclus.

Uit recent grootschalig onderzoek onder bijna vierhonderd organisaties komen vier PDCA factoren naar voren die zeer kritisch blijken voor betere organisatieprestaties. Factoren die elke manager moet kennen.

PDCA cyclus

De PDCA cyclus is een regelkringprincipe voor (proces)besturing en bestaat uit de stappen Plan Do Check Act. De PDCA cyclus is gedeeltelijk het werk van William Edwards Deming, die zijn kwaliteitscirkel grotendeels gebaseerd heeft op de verbetercirkel van Shewhart.

Inrichten & borgen

Een goede implementatie van de PDCA cyclus zorgt ervoor dat de verschillende stappen van cyclus worden geborgd in management- en directieoverleggen, evenals bilateraal overleg en daar steevast aan de orde komen. De inrichting van de PDCA cyclus en het borgen ervan in de organisatie bestaat uit een aantal kritieke stappen welke tijdens de sessie nader zullen worden toegelicht.

Vier factoren voor betere organisatieresultaten

Onderzoek onder bijna vierhonderd organisaties laat zien dat de alom bekende PDCA cyclus (plan-do-check-act) cruciaal is om bedrijfsresultaten te laten stijgen. Niet alleen kunnen hierdoor winstmarges verbeteren en werkvoorraden drastisch verminderen, ook kan de klanttevredenheid toenemen.

Vier factoren kunnen gezien worden als de turbomotor onder de motorkap van een snelle en wendbare bolide. Van alle factoren die in het onderzoek zijn meegenomen, kunnen deze vier factoren voor ruim een derde verantwoordelijk worden gehouden voor betere bedrijfsresultaten bij performance management en business intelligence (BI). Factoren die elke manager zou moeten kennen zodat de PDCA cyclus in alle lagen en disciplines van uw organisatie het verschil kunnen gaan maken!

Programma

Tijdens de sessie zal Daan van Beek, onderzoeksdirecteur van Passionned Group en auteur van De intelligente, datagedreven organisatie en Sturen naar een intelligente overheid ingaan op de praktische inrichting en borging van de PDCA cyclus binnen de organisatie. De volgende punten komen aan de orde:

  • Wat is de relatie tussen de PDCA cyclus en BI, performance management en kwaliteitsmanagement?
  • Wat zijn interessante verschillen qua inrichting van de cyclus per branche?
  • Hoe brengen we lijn aan in de doelstellingen en plannen (strategiekaarten)?
  • Wat zijn de kenmerken van echte KPI’s?
  • Welke zijn de vier factoren voor hogere prestaties?
  • Welke psychologische drempels zijn er bij de invoering en wat kunnen we er aan doen?
  • Wat zijn de gewenste gedragsaspecten en -competenties achter succesvolle invoering?
  • Hoe bepalen we de organisatieontwikkeling achter de cijfers en cyclus?

Waarom deelnemen?

Gedurende de sessie krijgen de deelnemers een goed beeld van het de inrichting van de PDCA cyclus en hoe binnen de eigen organisatie veel meer rendement gehaald kan worden op stuurinformatie en KPI”s. Elke deelnemer krijgt tevens een voucher die recht geeft op 15% korting op de 1-daagse PDCA workshop die in september dit jaar van start gaat. Doordat het een interactieve sessie is met een kleinschalige groep (max. 30 deelnemers) heeft u de kans vragen te stellen en mee te doen aan een discussie.

Praktische zaken

Datum:donderdag 20 mei 2010
Locatie:Smaak Utrecht – Stadion Galgenwaard
Tijd:16.00 – 20.00

U komt voor de files aan en aansluitend is er gelegenheid om met collega”s na te praten onder het genot van een hapje en drankje.

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, registreer u daarom vandaag nog. Kosten: € 75,-. Vroege inschrijvers (vóór 1 mei, in bezit van een geldige actiecode) kunnen gratis deelnemen.

Registreren

Wilt u deelnemen aan deze Management Update? Er zijn nog maar een klein aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf u daarom snel in met onderstaande knop.

Registreren voor deze Management Update

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Logo Information BuildersLogo InSumma

Reageer op dit artikel van Daan van Beek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met pdca cyclus (zeer kritisch voor betere resultaten) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15