BESTSELLER: De intelligente, datagedreven organisatie™ - handboek AI, BI, organisatie, mens & techniek

Brandweer Amsterdam-Amstelland wint Dutch BI Award 2013

Foto Daan van Beek MSc
Auteur: Daan van Beek MSc
Business Partner
Inhoudsopgave

2 oktober 2013 – De Brandweer Amsterdam-Amstelland is als grote winnaar uit de bus gekomen bij de uitreiking van de Dutch BI Award 2013. Zij mochten niet alleen de publieksprijs, maar ook de prijs van de vakjury mee naar huis nemen. Het vermogen om potentiële brandlocaties te voorspellen en vervolgens specifiek op die locaties gerichte voorlichtingscampagnes te voeren en zo branden te voorkomen, heeft veel indruk gemaakt op zowel de vakjury als het publiek. De Dutch BI & Data Science Award is een initiatief van de Passionned Group en wil een onafhankelijke erkenning zijn voor organisaties die hun informatiehuishouding op een zeer innovatieve, slimme en opvallende manier hebben ingericht. De winnaar mag zich de ‘Slimste organisatie van Nederland’ noemen.

Prijsuitreiking

Uit 40 inschrijvingen kandideerde de onafhankelijke vakjury onder voorzitterschap van Menno Lanting zes organisaties voor de Dutch BI Award 2013. Na een tweede ronde nomineerde de jury de Brandweer Amsterdam-Amstelland, GBRD Parkstad Limburg en Seacon Logistics. De winnaar werd op 1 oktober 2013 bekend gemaakt tijdens het event “Intelligence at the speed of business”, een feestelijke en vrij toegankelijke bijeenkomst in het EYE Filmmuseum in Amsterdam.

De winnaar

De Brandweer Amsterdam-Amstelland won uiteindelijk zowel de publieksprijs als de prijs van de vakjury. Commandant Elie van Strien: “Ik ben enorm trots dat we beide prijzen hebben gewonnen. Het is een compliment voor onze hele organisatie. Het mooie aan onze winnende inzending is dat het bottom-up is ontstaan, dat zie ik als een tweede, maar even zo belangrijk succes.”

Juryrapport

“De Brandweer Amsterdam-Amstelland toont een grote mate van creativiteit in het zich op technologisch en organisatorisch gebied aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. Door zeer gefocust en praktijkgericht gebruik te maken van open databronnen weet het korps intelligence te genereren die gebruikt kan worden om branden te voorkomen, meer gerichte voorlichting te geven en de interne kennisdeling binnen het korps te verrijken. De jury was vooral ook positief getroffen door het feit dat deze beweging op de werkvloer startte zonder dat daar vanuit ‘de top’ opdracht toe was gegeven. De directe toepasbaarheid in het dagelijks werk stond centraal. Hetgeen niet wegneemt dat de korpsleiding waar nodig de initiatieven enthousiast en ruimhartig aangemoedigd en gefaciliteerd heeft. De jury ziet hierin een mooi samenspel tussen ondernemerschap, vertrouwen, transparantie, innovatie en informatievoorziening. De open standaarden zorgen voor een makkelijk overdracht van de business intelligence aanpak naar andere overheidsdiensten. Ook heeft de jury in haar toekenning van deze prijs de maatschappelijke impact die het gebruik en vooral de onderlinge combinatie en duiding van deze databronnen met zich meebrengen als positief meegewogen,” zo verwoordt juryvoorzitter Menno Lanting het oordeel van de vakjury.

Het volledige juryrapport komt volgende week beschikbaar.

Slimste organisatie

“De Slimste organisatie van Nederland blijkt een enorme stimulans voor bedrijven en non-profit organisaties om zich te kwalificeren als intelligente organisatie. Als initiatiefnemer en organisator van deze verkiezing wil de Passionned Group een actieve maatschappelijke bijdrage leveren om organisaties substantieel intelligenter te maken. Zodat ze meer tevreden klanten en medewerkers krijgen, de concurrentie het nakijken geven, en het elke dag een beetje beter kunnen doen op basis van betrouwbare en direct toepasbare informatie. Zodat Nederland veel slimmer wordt!” aldus Daan van Beek, managing director Passionned Group, auteur van het succesvolle Business Intelligence-boek ‘De intelligente organisatie’.

Het evenement ‘Intelligence at the speed of business’ en de Dutch BI Award zijn een initiatief van het onafhankelijk consultancybedrijf Passionned Group. In 2013 werden beide events mogelijk gemaakt door platinum sponsor QlikView en gold sponsors MicroStrategy en Incentro.

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding 'Het is bijna science fiction wat we met BI doen'
'Het is bijna science fiction wat we met BI doen'
Uitgelichte afbeelding Nominatieperiode voor de Dutch BI & Data Science Award 2024 geopend
Nominatieperiode voor de Dutch BI & Data Science Award 2024 geopend
Uitgelichte afbeelding Vijftien BI-applicaties in drie maanden tijd
Vijftien BI-applicaties in drie maanden tijd

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Daan van Beek - Business PartnerDAAN VAN BEEK MScBusiness Partner

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
9,6
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring