De winnaars en genomineerden

Foto Daan van Beek MSc
Auteur: Daan van Beek MSc
Business Partner
Inhoudsopgave

Pon wint Dutch BI & Data Science Award 2021

Pon’s Datalab bewijst met de start-up Lensor dat out-of-the-box-denken loont. De jury is onder de indruk van het volwassenheidsmodel voor het meten van datagedrevenheid en de roadmap die Pon heeft opgesteld om de prioriteiten en voortgang van de verschillende data science projecten die vallen onder de vlag van Pon Holdings te monitoren. Met de oprichting van een centraal Datalab slaagde het management van Pon erin een sterk datagedreven en op de interne klant gerichte organisatiecultuur te realiseren. Lees snel verder….

International Bike Group wint Dutch BI & Data Science Award 2017

international bike group wint dutch bi & data science award 2017De jury vindt dat het tot de verbeelding spreekt hoe een jong team door intelligent gebruik van data een klassieke bedrijfstak verandert. International Bike Group laat met Fietsenwinkel.nl zien hoe je door een heel sterke focus op data en online disruptie kunt veroorzaken in een bestaande branche en heel snel kunt groeien. Lees snel verder….

Veiligheidsregio NHN winnaar Slimste Organisatie van NL 2015

De organisatie vervult een voorbeeldrol door met inzet van slimme datacombinaties en interactieve dashboards maar liefst 20 minuten tijdwinst te boeken in het proces van acute hartinfarctzorg. Datagedreven verbeteringen met grote menselijke en maatschappelijke impact, die zowel de vakjury als het publiek wisten te waarderen. Lees snel verder….

Brandweer Amsterdam-Amstelland wint Dutch BI Award 2013

De Brandweer Amsterdam-Amstelland is als grote winnaar uit de bus gekomen bij de uitreiking van de Dutch BI Award 2013. Zij mochten niet alleen de publieksprijs, maar ook de prijs van de vakjury mee naar huis nemen. Het vermogen om potentiële brandlocaties te voorspellen en vervolgens specifiek op die locaties gerichte voorlichtingscampagnes te voeren en zo branden te voorkomen, maakte veel indruk op zowel de vakjury als het publiek. Lees verder….

Coolblue Slimste organisatie van 2012

Na een spannende eindpitch is internetretailer Coolblue door de vakjury uitgeroepen tot ‘Slimste Organisatie van Nederland 2012’. Zij kaapte de felbegeerde Dutch Business Intelligence Award 2012 weg voor de neus van thuiszorgorganisatie Buurtzorg Nederland en De Hypotheekshop, die respectievelijk de tweede en derde prijs wonnen. Lees meer over de winnaar van 2012 in het persbericht.

Walraven Slimste organisatie van 2010

Internationale groothandel in bouw- en installatiematerialen Walraven heeft tijdens een spannende eindstrijd de prestigieuze ‘Business Intelligence Award’ gewonnen. Het bedrijf heeft door consequent gebruik en analyse van goede informatie en betrouwbare indicatoren onder andere het werkkapitaal met negen miljoen euro verminderd. Lees meer over de winnaar van 2010 in het persbericht.

Diakonessenhuis is ‘Slimste organisatie van Nederland 2009’

In de spannende finale tussen de vier genomineerden Diakonessenhuis, International Card Services, KPN Retail en Regiopolitie Amsterdam-Amstelland is het Diakonessenhuis gelukt om met de award en titel ‘Slimste organisatie van Nederland 2009’ naar huis te gaan. Lees meer in het persbericht en het juryrapport.

Thieu Römgens namens Diakonessenhuis met de Business Intelligence Award 2009

Thieu Römgens namens Diakonessenhuis met de Business Intelligence Award 2009, een jagende uil in glas.

Ahold ‘Slimste organisatie’ van 2008

“Bij Ahold wordt stuurinformatie gebruikt op alle managementlagen. Een mooi voorbeeld zijn de winkelmanagers die iedere ochtend kijken hoe het ervoor staat. De adoptie van Business Intelligence binnen Ahold is indrukwekkend.” aldus het persbericht en het juryrapport.

Egbert Dijkstra krijgt uit handen van jurylid Daan van Beek de bronzen uil

Egbert Dijkstra, Director BI Ahold krijgt uit handen van jurylid Daan van Beek de bronzen uil

UWV en Nashuatec winnen BI Awards 2006

In een spannende eindstrijd zijn het UWV Bezwaar en Beroep en de Nashuatec Services uit ruim honderdvijftien organisaties verkozen tot de twee slimste organisaties van Nederland. In het Spant! te Bussum vond de uitreiking plaats van de Business Intelligence Awards tijdens het Congres & Expo Business Intelligence 2007. “Mede door handig gebruik te maken van informatie van andere afdelingen binnen het UWV wist men de bezetting van de juristen en medisch specialisten beter af te stemmen op het aanbod aan werk. Dat leverde binnen een jaar een flinke efficiencybesparing op.” Klik hier voor het persbericht.

William Mimpen neemt namens Nashuatec de Award in ontvangst
William Mimpen neemt namens Nashuatec de Award in ontvangst.

Meer foto’s, bekijk de presentaties van de genomineerden en het juryrapport.

KPN Mobiel en het CFI winnen BI Awards 2005

Op het Congres & Expo Business Intelligence van 2005 heeft juryvoorzitter mr. Leo Kerklaan twee bronzen uilen overhandigd aan KPN Mobiel en het CFI (Centrale Financiën Instellingen). Ook mocht het CFI de publieksprijs in ontvangst nemen: een ballonvaart voor zes personen. Bekijk de presentaties van de genomineerden en lees het volledige juryrapport.

Sociale Zaken en MCB winnen BI Awards 2004

Op 26 januari 2005 zijn in Zeist de Business Intelligence Awards 2004 uitgereikt aan het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (categorie non-profit) en MCB Nederland B.V. (profit). Leo Kerklaan, auteur van het boek ‘De cockpit van de organisatie’, prees tijdens de officiële uitreiking de genomineerden voor hun intelligente organisatie. De genomineerden verdienen allen een prijs omdat zij het onzichtbare zichtbaar maken. Iedere genomineerde wist binnen zijn organisatie één versie van de waarheid en een goede transparantie te creëren. Dit deden zij door relevante prestatie-indicatoren en kennis met elkaar te delen en het topmanagement nauw bij het business intelligence-proces te betrekken.

De jury riep uiteindelijk in de categorie non-profit het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid als winnaar uit, omdat deze in een grote ‘ambtelijke’ organisatie BI in korte tijd goed op de kaart heeft gezet. Tevens ziet het ministerie de gebruiker als klant en heeft zij een shared service centre voor BI ingericht. Bovendien was de jury onder de indruk van de manier waarop het ministerie BI inzette om de geldstromen over de diverse beleidsterreinen (wetten) van het ministerie heen inzichtelijk te maken. Remco Plantinga, lid van het managementteam, ontving uit de handen van mr. L. Kerklaan de prachtige bronzen uil en was zeer verrast en verblijd.

Edwin Vlems was ontzettend blij toen hij de bronzen uil in ontvangst mocht nemen.In de categorie profit wees de jury MCB Nederland B.V. aan als winnaar van de BI Award 2004. Deze organisatie wist in een markt waarin BI geen gemeengoed is een intelligente organisatie neer te zetten. Meer dan 50% van de medewerkers gebruikt het business intelligence-systeem. Niet alleen voor het verbeteren van de interne organisatie, maar ook om ontwikkelingen op de zeer turbulente markt voor staal en andere metalen nauwlettend in de gaten te houden. Ieder kwartier zoeken medewerkers op internet naar relevante nieuwsfeiten op dat vlak, bijvoorbeeld in de regio Noord-Oost China. Edwin Vlems, groepsleider marketing, was ontzettend blij toen hij de bronzen uil van mr. L. Kerklaan in ontvangst mocht nemen.

De nummers 2 en 3 in de categorie profit zijn Eneco Energie Retail en Smurfit Kappa Packaging B.V. In de categorie non-profit waren Psycho Medisch Centrum Parnassia en GGZ Dijk en Duin de nummers 2 en 3.

Start de IQ-test voor jouw organisatie

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding De Dutch BI & Data Science Award in de media
De Dutch BI & Data Science Award in de media
Uitgelichte afbeelding Veiligheidsregio NHN winnaar Slimste Organisatie van NL 2015
Veiligheidsregio NHN winnaar Slimste Organisatie van NL 2015
Uitgelichte afbeelding Coolblue Slimste Organisatie van Nederland 2012
Coolblue Slimste Organisatie van Nederland 2012

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Daan van Beek - Business PartnerDAAN VAN BEEK MScBusiness Partner

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
9,6
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
3
kantoren
19
jaar ervaring