Geverifieerde reviews van deelnemers

10 / 10
Martin Smeekes | Veiligheidsregio Noord-Holland Noord | 5 mei 2023

Het meedoen aan de Dutch BI & Data Science Award met ons Call to Balloon project vanuit de Veiligheidsregio NHN was een goede zet.

Ons medisch project ging over het meten van de tijd tussen 112 bellen, ambulance-inzet en het dotteren door de cardioloog in het ziekenhuis. De gebruikte dashboards geven op individueel en groepsniveau de mogelijkheid verbeteringen door te voeren en tijd te winnen en een betere patientuitkomst te bereiken.

Het project bleek uitvoerbaar op de schaal van onze Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en succesvol en het was belangrijk om er landelijk aandacht voor te genereren. Nu 7,5 jaar na het winnen van de award is deze werkwijze in heel Nederland ingevoerd niet alleen bij hartinfarcten maar ook bij beroertes en wordt het door steeds meer Europese landen overgenomen.

Dat is eigenlijk heel snel gegaan. Meestal heb je in een land 10 jaar nodig om een bewezen methode breed ingevoerd te krijgen en nu zitten we binnen 7,5 jaar al op de schaal van Europa met brede aandacht en invoering. De Dutch BI & Data Science Award winnen heeft erg geholpen bij het genereren van de brede aandacht voor ons initiatief. Review over Dutch BI & Data Science Award 2024.

schrijf je ook in
10 / 10
René Melchers | Politie | 15 april 2023

De Politie heeft met veel plezier meegedaan aan de Dutch BI & Data Science Award en is trotst op een hele mooie finale plaats. Wij waren onder de indruk van de andere deelnemers en hebben daar ook weer veel van geleerd. De award is een mooi podium en biedt tegelijkertijd een gelegenheid om een kijkje in de keuken te krijgen bij andere organisaties. Review over Dutch BI & Data Science Award 2024.

schrijf je ook in
8 / 10
Iris Lopes | Partner | SpendLab | 7 april 2023

De erkenning tot uitroeping van de top – 3 slimste bedrijven van Nederland is niet alleen een beloning voor de inzet en prestaties van SpendLab, maar benadrukt ook de enorme meerwaarde dat ons bedrijf biedt aan klanten en partners. Bovendien heeft het winnen van deze erkenning intern bij SpendLab geleid tot een verhoogd gevoel van samenhang en trots, terwijl ons bedrijf tegelijkertijd heeft kunnen genieten van de uitdagende en inspirerende ervaring van het ontwikkelen en implementeren van baanbrekende ideeën en concepten. Kortom, de erkenning als een van de top-3 slimste bedrijven van Nederland in 2021 is een belangrijke mijlpaal voor SpendLab en onderstreept de unieke meerwaarde waar we staan en te bieden hebben aan klanten, partners en werknemers. Review over Dutch BI & Data Science Award 2024.

schrijf je ook in
10 / 10
Pieter Zwart | CEO | Coolblue | 30 maart 2023

Ik ben ongelofelijk blij en sprakeloos; een bevestiging van het werk dat we hebben verzet. Voor ons grote doel, klanten tevreden krijgen en houden, hebben we erkenning gekregen. Business Intelligence is daarbij een zeer belangrijk instrument. We zijn apetrots. Review over Dutch BI & Data Science Award 2024.

schrijf je ook in
10 / 10
Ralf de Haan | Pon | 25 februari 2023

Het winnen van de Dutch BI & Data Science Award is niet alleen een bekroning op het werk voor alle teams die erbij betrokken zijn, maar zorgt ook voor een extra enthousiaste lading binnen de organisatie. Data & Analytics leeft al enorm maar door deze award en de communicatie die we er intern aan hebben gegeven merken we dat veel Pon bedrijven mee willen rijden op deze snelle trein. Daarnaast is het hele proces goed geregeld, zit er een deskundige jury en heeft het een mooi bereik. Het voorbereiden op de pitches en het horen van andere verhalen maakt je ook weer positief kritisch op je eigen ontwikkelingen, progressie en vooral ook uitdagingen. Kortom, goede ervaring met een mooi resultaat. Review over Dutch BI & Data Science Award 2024.

schrijf je ook in
10 / 10
Michiel Valk | CIO | KPN Mobiel | 19 januari 2023

Het winnen van de Dutch BI & Data Science Award was voor ons een mooie bekroning op ons werk voor het Customer Lifecycle Management programma van KPN Mobiel. We hebben daarnaast goede feedback gekregen waarmee we diverse punten in onze aanpak hebben aangescherpt. Review over Dutch BI & Data Science Award 2024.

schrijf je ook in
10 / 10
William Mimpen | Ricoh Nederland | 19 januari 2023

Binnen Ricoh Nederland zijn we al geruime tijd bezig om met behulp van Business Intelligence de juiste manier te vinden om onze strategie te realiseren, processen te optimaliseren en onze prestaties te verbeteren. Als bedrijf zochten we een manier om onze stappen op dit gebied te toetsen en daar waar nodig bij te stellen. Dat was voor ons de aanleiding om mee te doen aan de Dutch BI & Data Science Award. De feedback die we ontvingen dwong ons om kritisch te kijken hoe we BI ingevoerd hadden. Maar belangrijker, de feedback was voorzien van goede en bruikbare adviezen, waardoor we snel verbeterslagen konden maken. Dat dit uiteindelijk leidde tot nominatie en een eerste prijs, gaf een extra stimulans.

Om BI, zoals ingevoerd bij Ricoh NL, te mogen verdedigen voor zowel een vak- als publieksjury, zet je extra op scherp. En ondanks het meedoen aan de BI Awards, zijn we nog steeds niet klaar en gaan we met veel energie verder met het verbeteren van onze prestaties. Review over Dutch BI & Data Science Award 2024.

schrijf je ook in
10 / 10
Erwin van Dongen | Manager BI | CZ Zorgverzekeraar | 19 januari 2023

Deelname aan de BI & Data Science Award heeft een goed beeld gegeven hoe het er binnen CZ op het gebied van BI voor staat. Hieruit bleek dat we zeker op de goede weg zijn, maar het bood ook een aantal interessante aanknopingspunten voor verdere verbeteringen. Met name het sturen op resultaten en elkaar hierop aanspreken en meer gebruikmaken van externe informatiebronnen krijgen nu extra aandacht. Door hier actief mee aan de slag te gaan, kunnen we mogelijk onze 2e plaats in 2006 omzetten in een 1e plek in de nabije toekomst. Review over Dutch BI & Data Science Award 2024.

schrijf je ook in
8 / 10
Emiel van Bockel | Centraal Boekhuis | 19 januari 2023

Het winnen van de Dutch BI & Data Science Award Publieksprijs zie ik als een hele mooie bekroning op het werk dat we samen, collega’s en klanten, hebben gerealiseerd. Met als bijzondere spin-off dat er zowel binnen als buiten Centraal Boekhuis veel belangstelling is ontstaan voor de wijze waarop wij het succes hebben weten te realiseren. Dat is goed voor Centraal Boekhuis en het bevestigt dat we op de goede weg zitten. Door het winnen van de publieksprijs is Business Intelligence nog prominenter op de kaart gezet. Dit stimuleert de verdere uitbouw, vormgeving en professionalisering van Business Intelligence, zowel binnen de organisatie als voor de klanten van Centraal Boekhuis. Daarom delen we samen in het succes. Review over Dutch BI & Data Science Award 2024.

schrijf je ook in
10 / 10
Egbert Dijkstra | Deltiq | voormalig director BI Ahold | 2 januari 2023

Het voordeel van deelname is dat je je eigen werk door deskundigen van buiten kritisch kunt laten beoordelen. Een jury van vakbroeders stelt met kennis van zaken de vragen waar je binnen je eigen organisatie vaak niet aan denkt. Dat is iets waar je veel van kunt leren.


Review over Dutch BI & Data Science Award 2024.

schrijf je ook in
Toon alle reviews

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding Passionned Group lanceert Nationale IQ Test voor Organisaties
Passionned Group lanceert Nationale IQ Test voor Organisaties
Uitgelichte afbeelding AI is een systeemtechnologie met enorme impact
AI is een systeemtechnologie met enorme impact
Uitgelichte afbeelding Nominatieperiode voor de Dutch BI & Data Science Award 2024 geopend
Nominatieperiode voor de Dutch BI & Data Science Award 2024 geopend

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Daan van Beek - Business PartnerDAAN VAN BEEK MScBusiness Partner

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
9,6
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
3
kantoren
19
jaar ervaring