BESTSELLER: De intelligente, datagedreven organisatie™ - handboek AI, BI, organisatie, mens & techniek

De vakjury van de Dutch BI & Data Science Award stelt zich voor

Introductie

De jury van de Dutch BI & Data Science Award bestaat uit een selectie van wetenschappers, experts en ervaringsdeskundigen uit het bedrijfsleven en de overheid. De leden van de jury stellen zich hier graag aan je voor. De jury is 100% onafhankelijk en laat zich leiden door de ethiek en principes die van belang zijn bij een rechtvaardige en grondige beoordeling van de inzendingen, de integriteit staat bij hen hoog in het vaandel. Elk jurylid brengt weer zijn of haar eigen expertise in zodat de beoordeling van de inzendingen altijd vanuit een integraal perspectief zal plaatsvinden.

Prof. dr. Piet M.A. Ribbers

prof. dr. Piet M.A. RibbersPiet Ribbers is verbonden aan de Tilburg School of Economics and Management en is hoogleraar Bestuurlijke Informatiekunde. Zijn belangstelling gaat uit naar de wijze waarop informatiesystemen en organisaties elkaar beïnvloeden. Welke eisen stellen bepaalde organisatievormen aan informatiesystemen en hoe veranderen (moderne) informatiesystemen organisaties? Centraal hierbij staat de vraag hoe moderne informatiesystemen de (economische) ‘performance’ van organisaties beïnvloeden en kunnen verbeteren. Piet Ribbers is tevens directeur van de opleiding Executive Master of Information Management van de TiasNimbas Business School.

Daan van Beek MSc

Daan van BeekDaan van Beek is samen met prof. André de Waal, Leo Kerklaan en Harry Starren initiatiefnemer van de Dutch BI & Data Science Award en het is zijn missie en passie om organisaties veel slimmer te laten werken. Hij is auteur van de managementboeken ‘De Intelligente, datagedreven organisatie’ (compleet herziene druk), Datacratische werken en ‘Sturen naar een Intelligente Overheid’. Daan is oprichter van de Passionned Group en vervult de rol van eindbaas. Hij spreekt regelmatig op verschillende congressen over zijn passie ‘intelligente organisaties’ en geeft colleges onder andere op TIAS en EUR. Daarnaast verzorgt hij masterclasses Business Analytics in Europa, Azië, Afrika en de USA.

Dr. Lotte Willemsen MSc

Lotte WillemsenLotte Willemsen studeerde cum laude af en was onder meer ass. professor marketingcommunicatie bij de Amsterdam School of Communications Research (ASCoR), Universiteit van Amsterdam. Haar onderzoek richt zich op de rol van electronic word-of-mouth (eWOM) in het machtig maken of worden van de consument en hoe bedrijven hier met webcare op kunnen inspelen. Voor dit onderzoek ontving zij verschillende (vak)prijzen in binnen- en buitenland, waaronder een beurs van de Marketing Science Institute voor het ontwikkelen van nieuwe social media metrics. Thans is Lotte werkzaam als Lector Communication in the Networked Society aan de Hogeschool Rotterdam. Hiervoor was zij professor Applied Sciences aan de Hogeschool Utrecht en universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam.

drs. Martijn Evers

Martijn EversMartijn Evers is Enterprise Informatie Architect en helpt organisaties als onafhankelijk adviseur bij datavraagstukken zowel operationeel, tactisch als analytisch / strategisch. Hij is eerder uitgeroepen tot ‘BI consultant van het jaar’ en is voorzitter van de Nederlandse Data Vault Gebruikersgroep. Martijn is lid van de externe adviesraad van de Master Informatiesysteemontwikkeling aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN). Lees hier een recent interview met Martijn: ‘Hoe databedreven is jouw organisatie?’

Ralf de Haan MSc

Ralf de Haan MSc.Ralf de Haan is Director Data & Analytics bij Pon. Hij geeft leiding aan Pon’s Datalab waar een superenthousiast team van data scientists, engineers en AI-specialisten dagelijks werken aan innovatieve projecten binnen de mobiliteitssector. Pon won in 2021 de Dutch BI & Data Science Award mede dankzij Lensor, een innovatief systeem voor schadedetectie aan (bestel)auto’s op basis van kunstmatige intelligentie en digital twins. Als kersvers jurylid is Ralf vooral gefocust op innovatieve, datagedreven organisaties die de kloof tussen business en data weten te dichten.

Mr. Leo A.F.M. Kerklaan

Leo KerklaanLeo Kerklaan is associate partner bij de Passionned Group. In zijn adviespraktijk concentreert hij zich op prestatie- en kwaliteitsmanagement. Behalve over prestatiemanagement adviseert hij onder meer over strategisch management, innovatiemanagement en scenarioplanning. Leo geeft (gast)colleges aan de Maastricht School of Management. Leo is mede-oprichter van de Nederlandse Vereniging van Kwaliteitskunde en lid van de Raad van Beroep van de Raad voor Accreditatie. Leo heeft zitting in de redactie van Sigma, tijdschrift voor excellent ondernemen en is redacteur van de rubriek ‘performance management’ van het digitale magazine M@n@gement. Daarnaast heeft hij verscheidene boeken geschreven waaronder het boek ‘De cockpit van de organisatie’ (5e druk) en zijn nieuwste boek ‘De wendbare organisatie’.

Prof. dr. Frans Feldberg

Frans FeldbergFrans Feldberg is hoogleraar Data-Driven Business Innovation aan de School of Business and Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij focust zich op datagedreven innovatie. De vraag hoe je als organisatie relevant kunt blijven in een disruptieve wereld, waarin data en artificial intelligence invloed hebben op jouw proces van waardecreatie, staat hierbij centraal. Frans is tevens medeoprichter en directeur van het Amsterdam Center for Business Analytics, een multidisciplinair onderzoeksinstituut op het gebied van big data, business analytics en data science. Frans heeft ervaring als toezichthouder, zowel in profit als non-profitorganisaties en geeft ook lezingen. Zijn TEDx presentatie is een aanrader.

aanmelden

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding De Dutch BI & Data Science Award in de media
De Dutch BI & Data Science Award in de media
Uitgelichte afbeelding Nominatieperiode voor de Dutch BI & Data Science Award 2024 geopend
Nominatieperiode voor de Dutch BI & Data Science Award 2024 geopend
Uitgelichte afbeelding Juryrapport Dutch BI & Data Science Award 2021
Juryrapport Dutch BI & Data Science Award 2021

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Daan van Beek - Business PartnerDAAN VAN BEEK MScBusiness Partner

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
9,6
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring