Passionned Group™
+31 33 888 7010

Jury Dutch BI & Data Science Award stelt zich voor

Menno Lanting: juryvoorzitter

Menno LantingMenno Lanting is auteur van verschillende managementboeken waaronder ‘De slimme organisatie’ en ‘Olietankers en speedboten’. Ook ‘De disruptieparadox’ (2017), Disruptie in de overheid (2019) en zijn allernieuwste boek ‘Uit het transformatiemoeras’ (2021) werden goed ontvangen en hebben inmiddels heel wat positieve recensies gekregen. Eerder verwierf Menno al bekendheid met zijn boeken ‘Iedereen CEO’ en ‘Connect’, waarmee hij het management van veel organisaties wakker schudde. Menno werkt als strateeg en leiderschapsexpert met directies van verschillende organisaties in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij aan een aantal businessschools verbonden.

Daan van Beek MSc

Daan van BeekDaan van Beek is samen met prof. André de Waal, Leo Kerklaan en Harry Starren initiatiefnemer van de Dutch BI & Data Science Award en het is zijn missie en passie om organisaties veel slimmer te laten werken. Hij is auteur van de managementboeken ‘De Intelligente, datagedreven organisatie’ (compleet herziene druk), Datacratische werken en ‘Sturen naar een Intelligente Overheid’. Daan is oprichter van de Passionned Group en vervult de rol van eindbaas. Hij spreekt regelmatig op verschillende congressen over zijn passie ‘intelligente organisaties’ en geeft colleges onder andere op TIAS en EUR. Daarnaast verzorgt hij masterclasses Business Analytics in Europa, Azië, Afrika en de USA.

Rens de Jong

Rens de JongDoor maandblad Quote werd hij uitgeroepen tot één van de populairste dagvoorzitters van Nederland. Snel, scherp en met flair weet Rens de aandacht van bezoekers vast te houden. Rens de Jong is presentator bij BNR Nieuwsradio. Jarenlang schoven ondernemers aan tafel in zijn programma ‘Zaken doen met Rens de Jong’. Thans presenteert hij het radioprogramma ‘BNR Werkverkenners’. Het is duidelijk dat Rens een groot hart heeft voor ondernemend Nederland. Daarnaast geeft Rens de Jong lezingen over technologische trends, innovaties en de impact op business en maatschappij.

Prof. dr. Piet M.A. Ribbers

prof. dr. Piet M.A. RibbersPiet Ribbers is verbonden aan de Tilburg School of Economics and Management en is hoogleraar Bestuurlijke Informatiekunde. Zijn belangstelling gaat uit naar de wijze waarop informatiesystemen en organisaties elkaar beïnvloeden. Welke eisen stellen bepaalde organisatievormen aan informatiesystemen en hoe veranderen (moderne) informatiesystemen organisaties? Centraal hierbij staat de vraag hoe moderne informatiesystemen de (economische) ‘performance’ van organisaties beïnvloeden en kunnen verbeteren. Piet Ribbers is tevens directeur van de opleiding Executive Master of Information Management van de TiasNimbas Business School.

Dr. MSc. Lotte Willemsen

Lotte WillemsenLotte Willemsen studeerde cum laude af en was onder meer ass. professor marketingcommunicatie bij de Amsterdam School of Communications Research (ASCoR), Universiteit van Amsterdam. Haar onderzoek richt zich op de rol van electronic word-of-mouth (eWOM) in het machtig maken of worden van de consument en hoe bedrijven hier met webcare op kunnen inspelen. Voor dit onderzoek ontving zij verschillende (vak)prijzen in binnen- en buitenland, waaronder een beurs van de Marketing Science Institute voor het ontwikkelen van nieuwe social media metrics. Thans is Lotte werkzaam als Lector Communication in the Networked Society aan de Hogeschool Rotterdam. Hiervoor was zij professor Applied Sciences aan de Hogeschool Utrecht en universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam.

drs. Martijn Evers

Martijn EversMartijn Evers is Enterprise Informatie Architect en helpt organisaties als onafhankelijk adviseur bij datavraagstukken zowel operationeel, tactisch als analytisch / strategisch. Hij is eerder uitgeroepen tot ‘BI consultant van het jaar’ en is voorzitter van de Nederlandse Data Vault Gebruikersgroep. Martijn is lid van de externe adviesraad van de Master Informatiesysteemontwikkeling aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN). Lees hier een recent interview met Martijn: ‘Hoe databedreven is jouw organisatie?’

Davy Louwers

Davy LouwersDavy Louwers is CEO van International Bike Group. Daarvoor was hij COO bij HelloRider (voorheen fietsenwinkel.nl) en consultant bij McKinsey. In 2011 studeerde hij cum laude af in de Technische Universiteit Delft. Daarna behaalde hij zijn MBA aan de prestigieuze INSEAD. Hij won met zijn team de Dutch BI & Data Science Award in 2017 met een adembenemende case.

Mr. Leo A.F.M. Kerklaan

Leo KerklaanLeo Kerklaan is associate partner bij de Passionned Group. In zijn adviespraktijk concentreert hij zich op prestatie- en kwaliteitsmanagement. Behalve over prestatiemanagement adviseert hij onder meer over strategisch management, innovatiemanagement en scenarioplanning. Leo geeft (gast)colleges aan de Maastricht School of Management. Leo is mede-oprichter van de Nederlandse Vereniging van Kwaliteitskunde en lid van de Raad van Beroep van de Raad voor Accreditatie.

Leo heeft zitting in de redactie van Sigma, tijdschrift voor excellent ondernemen en is redacteur van de rubriek ‘performance management’ van het digitale magazine M@n@gement. Daarnaast heeft hij verscheidene boeken geschreven waaronder het boek ‘De cockpit van de organisatie’ (5e druk) en zijn nieuwste boek ‘De wendbare organisatie’.

naar de uitreiking