Dutch BI & Data Science Award 2021 | Voor slimme organisaties

Dutch BI & Data Science Award 2021

Voor intelligente, datagedreven organisaties waar data de dienst uitmaakt
Nog ___ dagen te gaan voor de inschrijving sluit.

✓ deskundige, onafhankelijke jury
✓ gratis IQ-test voor organisaties
✓ auditie doen in het najaar van 2021
✓ toets je datagedreven businessmodel

Meld jouw organisatie nu aan

De jury bestaat uit managers, wetenschappers en experts

Elke organisatie in Nederland met meer dan 50 medewerkers kan zich inschrijven voor de Dutch BI & Data Science Award 2021, een felbegeerde prijs die Passionned Group in samenwerking met partners tweejaarlijks uitreikt aan de ‘Slimste organisatie van Nederland’. Een deskundige, onafhankelijke jury met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de wetenschap, aangevuld met andere experts, voert de eerste selectie uit, stelt een shortlist op en komt uiteindelijk tot een finaal oordeel.

Wat zeggen de eerdere prijswinnaars?

“Het voordeel van deelname is dat je je eigen werk door deskundigen van buiten kritisch kunt laten beoordelen. Een jury van vakbroeders stelt met kennis van zaken de vragen waar je binnen je eigen organisatie vaak niet aan denkt. Dat is iets waar je veel van kunt leren.”

Egbert Dijkstra
Eigenaar Deltiq, voormalig director BI Ahold

Hoe scoort jouw organisatie op de 4 belangrijkste selectiecriteria?

Jouw inzending wordt onder andere beoordeeld aan de hand van de motivatie en de antwoorden op een vragenlijst met ongeveer 50 meerkeuzevragen. Deze hebben onder meer betrekking op de vier thema’s zoals weergegeven in onderstaande afbeelding. Maar ook als jouw bedrijf een zeer succesvol BI-, AI- of Data Science-project heeft voltooid, of een opzienbarend Big Data-traject met verrassend nieuwe inzichten heeft doorlopen, kun je meedingen naar de award.

4 sleutelconcepten Intelligente organisaties

Werk jij voor een slimme organisatie?

  1. Maakt jouw bedrijf slim gebruik van data, AI-technologie en is zij heel wendbaar?
  2. Maak jij slim gebruik van informatie over jouw processen, klanten of concurrenten?
  3. Is jouw bedrijf heel innovatief bezig met Data Science, big data en/of analytics?
  4. Is er een uitgekiende strategie die werkt en met data, algoritmes en informatie wordt ondersteund?
  5. Loopt je bedrijf voorop in jouw branche en geniet je een concurrentievoordeel met BI of AI?

Dan is misschien dit het perfecte moment om jouw bedrijf op te geven voor de spannende wedstrijd ‘Slimste organisatie van Nederland 2021’ en door te dringen tot de finale. Inschrijven kan via het formulier of door de ‘IQ test voor organisaties’ uit te voeren.

meld je direct aan

Ben je slimmer of even slim als?

Veel organisaties wisten de afgelopen jaren al door te dringen tot de finale: Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord, de Brandweer A’dam, Coolblue, De Hypotheekshop, Buurtzorg Nederland, Albert Heijn, Ricoh, DSM, Festo, CZ Actief in Gezondheid, T-Mobile en het Kadaster. Denk je dat jouw organisatie slimmer is dan deze organisaties of minstens even intelligent? Schrijf jouw organisatie dan in via het inschrijfformulier, of doe de IQ-test voor organisaties.

Hoe verloopt de procedure verder?

De jury onderzoekt de beste inzendingen en vraagt organisaties aanvullende informatie te verstrekken. Uit die inzendingen selecteert de jury vervolgens zes organisaties op basis van een uitgebreide analyse. In de pers worden deze organisaties bekendgemaakt als officiële kandidaten voor de titel ‘Slimste organisatie van Nederland’. Die kandidaten doen na de zomer van 2021 auditie voor de jury. De jury nomineert daarvan drie organisaties die op donderdag 9 december aanstaande hun kandidatuur voor het publiek mogen verdedigen. De jury roept dan de winnaar uit.

De uitreiking bijwonen?

Op donderdag 9 december 2021, tijdens hat vakcongres ‘Intelligence at the speed of Business’ bieden wij jou een unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij de drie allerslimste organisaties van 2021.

Video-verslag

CEO Davy Louwers van Fietsenwinkel.nl (midden), prijswinnaar van de vorige Dutch BI & Data Science Award, poseert voor de fotograaf, geflankeerd door juryvoorzitter Menno Lanting (rechts) en initiatiefnemer Daan van Beek van Passionned Group.

Bekijk het volledige video-verslag (3.41 minuten).

naar het jaarcongres

Meld je nu aan

Wil je je alvast aanmelden voor de uitreiking en het congres? Klik dan hier om je deelname direct door te geven.

Feiten & Cijfers

EDIT POST