contact

Vijf nominaties voor de Slimste organisatie van Nederland

Op de campus van de Erasmus Universiteit heeft de jury van de Business Intelligence Awards vorige week na intensief beraad vijf genomineerden voor de titel 'Slimste organisatie van Nederland' vastgesteld. Naast de Politie A'dam-Amstelland, International Card Services (ICS), KPN Retail zijn de Universiteit van Tilburg en het Diakonessenhuis geselecteerd voor de volgende ronde.

Selectie uit honderdvijftig organisaties

De nominaties zijn geselecteerd uit honderdvijftig organisaties na een grondige procedure. Hierbij zijn ruim zestig bedrijfsmatige aspecten onderzocht die van doorslaggevend belang zijn voor het creëren van een intelligente, datagedreven organisatie. Investeringen in een slimme organisatie blijken zich overigens in klinkende munt te kunnen uitbetalen: intelligente organisaties behalen betere (financiële) resultaten zo blijkt uit eerder gehouden landelijk onderzoek.

Geen eendagsvliegen

“Slimme organisaties proberen dingen blijvend goed te doen en zijn zeker geen eendagsvliegen. Hun besturing en informatievoorziening inclusief de uitlijning daarvan op de organisatiestrategie en gedragscompetenties beheersen ze tot in de puntjes. Een goed voorbeeld is de Politie A’dam-Amstelland, die door slim gebruik van informatie uit talloze interne en externe bronnen meer beroepscriminelen in de kraag weet te vatten, één van de belangrijkste korpsprioriteiten.” aldus Daan van Beek, jurylid en initiatiefnemer, auteur van ‘Sturen naar een intelligente overheid’ en ‘De intelligente, datagedreven organisatie’.

Validatie door Rotterdam School of Management

De validatie van de aspecten is door deelnemers aan de parttime opleiding Bedrijfskunde van de Rotterdam School of Management op locatie uitgevoerd met de verschillende verantwoordelijken van de genomineerde organisaties. Tijdens het juryberaad hebben de deelnemers hiervan gedetailleerd verslag uitgebracht. Dit verslag is meegenomen in het totale oordeel van de jury om de vijf nominaties vast te stellen.

Organisaties worden ieder jaar slimmer

“Ook dit jaar zijn de genomineerden weer van een hoog niveau. Het valt op dat organisaties ieder jaar slimmer worden en dat dat zich niet beperkt tot een specifieke sector” aldus Freek Kamst, jurylid en managing director Newcom.

De audities

De genomineerden presenteren in hartje Leiden op dinsdag 26 mei a.s. hun intelligente organisatie voor de jury, achter de gesloten deuren in het universiteitsgebouw “Gravensteen”. De presentaties zullen enkele dagen erna ook op de website www.biaward.nl beschikbaar komen, waar bezoekers kunnen stemmen voor de in hun ogen “slimste organisatie van Nederland”. Het blijft spannend, want in de opmars naar de uitreiking op het BI Symposium van 29 september a.s. zal er nog één genomineerde afvallen.

Wie wordt dit jaar de slimste organisatie?

Op het BI Symposium van dinsdag 29 september a.s. strijden de vier overgebleven genomineerden om de eerste plaats, de BI Award en één van de Excellent Performance Awards, een prijs voor prestaties op onderdelen. Het hoogwaardige programma staat in het teken van business analytics, information governance, risk management en performance management.

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST