Start van de 10e editie van de Dutch BI Award | Aanmeldproces
Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie. Om het jaar organiseren wij de prestigieuze prijs voor de Slimste organisatie van Nederland.

Start van de 10e editie van de Dutch BI Award

Vandaag is door de juryvoorzitter Menno Lanting het startschot gegeven van de 10e editie van de Dutch Business Intelligence Award. Deze jubileumeditie nodigt alle slimme organisaties mee te dingen naar de prestigieuze titel voor de Slimste organisatie van Nederland. Inschrijven kan hier.

20 minuten tijdwinst voor hartpatiënten

Twee jaar terug wist de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord deze prijs in de wacht te slepen met een zeer indrukwekkende case. Martin Smeekes, directeur Ambulancezorg, wist met zijn team de doorlooptijd van de acute hartzorg met 20 minuten in te korten. Gebaseerd op gecombineerde data van de meldkamer, de ambulancezorg en het ziekenhuis. Data analytics die levens redt en die na afloop zorgt dat mensen weer een trap op en af kunnen gaan.

Slimme voorgangers

Voorgaande jaren werd de prijs in de wacht gesleept door de Brandweer Amsterdam-Amstelland, Coolblue, Diakonessenhuis Utrecht, Albert Heijn, KPN en Walraven. Apetrots was Pieter Zwart, CEO van Coolblue, toen hij werd genomineerd:

“Apetrots ben ik dat we genomineerd zijn voor de prestigieuze Dutch Business Intelligence Award! Het is een zeer mooi resultaat van een (bijna) obsessieve drang voor een hoge klanttevredenheid gecombineerd met een naadloze IT-integratie.”

Coolbue won indertijd met grote overtuiging.

Drie organisaties hebben zich al aangemeld

De jury roept alle organisaties op om aan te melden en te strijden voor deze prijs. Met een geslaagde Business Intelligence implementatie, een volledig datagedreven proces of slimme organisatie. Overigens hebben al drie organisaties zich gemeld nog voordat het startschot was gegeven. De belangstelling is bij aanvang al groot en dit belooft veel goeds voor het komende jaar.

Compleet herziene druk van ‘De intelligente organisatie’

Met de uitgave van een volledig bijgewerkte druk van ‘De intelligente, datagedreven organisatie’, het boek van jurylid Daan van Beek, zal de jury naar verwachting nog strenger zijn dan voorgaande edities. Iets meer dan tien jaar geleden is het allemaal met dit boek begonnen. Harry Starren (De Baak), prof. Andre de Waal, mr. Leo Kerklaan en Daan legden de fundamenten voor deze Award. Die nu is uitgegroeid tot een waar fenomeen. In 2015 bezochten maar liefst 200 genodigden de eindstrijd gevolgd door de feestelijke uitreiking.

Aanmeldproces

Meld uw organisatie via de website aan voor 31 augustus 2017.

Uitreiking

De finale strijd en de uitreiking zal op donderdag 7 december 2017 plaatsvinden.

Over de jury

De onafhankelijke en deskundige jury staat onder voorzitterschap van Menno Lanting, bestsellerauteur van onder meer ‘Olietankers en speedboten’ en ‘De disruptie paradox’ (2017). In de jury hebben verder zitting: Daan van Beek, oprichter en managing director van de Passionned Group en auteur van onder meer ‘De Intelligente Organisatie’; Rens de Jong, presentator bij BNR Nieuwsradio; mr. Leo Kerklaan, associate partner bij de Passionned Group en auteur van onder meer ‘De Wendbare Organisatie’ (2016); dr. Lotte Willemsen, lector aan de Hogeschool Utrecht en onderzoeker op het gebied van Electronic Word of Mouth, prof. dr. Piet M.A. Ribbers, hoogleraar Bestuurlijke Informatiekunde en verbonden aan de Tilburg School of Economics and Management, auteur ondermeer van Trust and Partnership: Strategic IT Management for Turbulent Times (Wiley CIO), 2017; Martin Smeekes, directielid bij de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord, winnaar van de Dutch BI Award 2015.

Reageer op dit artikel van Daan van Beek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met start van de 10e editie van de dutch bi award (aanmeldproces) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15