BESTSELLER: De intelligente, datagedreven organisatie™ - handboek AI, BI, organisatie, mens & techniek

Leiders met lef halen het beste uit mensen en IT systemen

Foto Daan van Beek MSc
Auteur: Daan van Beek MSc
Business Partner
Inhoudsopgave

Aan de top hebben we krachtige en inspirerende leiders met lef nodig. Het is namelijk niet gemakkelijk om een organisatie op koers te houden én te zorgen dat de processen precies leveren waar de klant om vraagt. Veel organisaties zijn tegenwoordig nog gefragmenteerd en sterk verkokerd. De managers onder de top stellen nog vaak genoeg het belang van hun eigen afdeling voorop. Topmannen en -vrouwen moeten daarom het concept business intelligence wel omarmen, anders blijft ieder zijn eigen koninkrijkje houden en zal de organisatie uiteindelijk uit elkaar vallen en ten onder gaan.

Slimmer werken

“Overal en altijd zicht hebben op klantindicatoren, proces- en resultaatgericht werken en slimmer werken in de keten, dat is waar business intelligence voor staat.” aldus Daan van Beek, eindbaas van Passionned Group en auteur van diverse boeken en publicaties over BI & analytics. Hij vervolgt: “Uit de inschrijvingen van de vorige editie van de Dutch BI & Data Science Award en onze eigen praktijkervaring maken we op dat de boardroom business intelligence & dashboards oppakt als instrument voor prestatieverbetering en organisatieontwikkeling“. Wanneer er geen goede ondersteuning is vanuit de top, is er ook geen voordeel te behalen op operationeel niveau. En daar moet toch de grootste winst geboekt worden.

Commitment van medewerkers

Leo Kerklaan, associate partner van Passionned Group, directeur Franeker Management Academie en auteur van de Cockpit van de organisatie, over één van de winnaars van vorig jaar: “Het sprak de jury aan dat KPN Mobiel er met business intelligence ook voor heeft gezorgd dat de informatie daar is waar de operationele acties worden genomen. Op die wijze ondersteunt business intelligence het nemen van besluiten door de lagere organisatieniveaus dat een positieve invloed heeft op het commitment van de medewerkers. Ondersteunend hierbij is het zogenaamde “achtjes draaien” waarmee informatie van buiten naar binnen tot besluitvorming leidt zowel op de hogere als de lagere niveaus, maar waarbij de uitgezette acties ook kunnen worden geëvalueerd op hun effectiviteit.”

Voor slimme organisaties en helden aan de top

Sinds 1 oktober jl. kunnen organisaties zich inschrijven voor de 3e editie van de prestigieuze Dutch BI & Data Science Award, een prijs voor de ‘Slimste organisatie van het Jaar 2006’. Vorig jaar ontving de topvrouw Ineke van Oldeniel van het Centrale Financiën Instellingen (CFI) én IT manager Michiel Valk van KPN Mobiel uit handen van juryvoorzitter mr. Leo Kerklaan een prachtige bronzen uil als grote waardering voor hun inspanningen en prestaties.

Organisaties worden beoordeeld op ruim honderd aspecten die van doorslaggevend belang zijn voor het creëren van maximale intelligentie, sublieme integratie én het bereiken van goede resultaten. De jury heeft onlangs de vragenlijst in een nieuw jasje gestoken, waardoor samenhang tussen BI investeringen, organisatie, de rol van de top en de resultaten nog beter kan worden vastgesteld. Organisaties kunnen het antwoord op de vraag ‘Hoe slim is jouw organisatie?’ vinden, door zich in te schrijven op www.biaward.nl en de vragenlijst in te vullen.

Informatie & inschrijven: www.biaward.nl

Het Congres & Expo Business Intelligence op dinsdag 13 maart 2007

De uitreiking van Dutch BI & Data Science Award vindt plaats op het Congres & Expo Business Intelligence, in het Spant! te Bussum op dinsdag 13 maart 2007. Het evenement biedt een interessant en interactief programma voor topmannen en -vrouwen, CxO’s, business en IT managers, ziekenhuisdirecteuren, gemeentesecretarissen, hoofden van diensten en innovatiemanagers. René Tissen, hoogleraar bedrijfskunde aan de Business Universiteit Nyenrode en dagvoorzitter van het congres geeft zijn visie op business intelligence: “Het is essentieel dat organisaties intelligenter en creatiever worden want daarin ligt de toekomst van het succes van ondernemingen”. Norman Manley, internationaal industry expert en columnist van Computable zal onder andere een keynote verzorgen met de titel: ‘Business Intelligence tools: voor nop of met de top?!’

Uitreiking BI Award

Middags vinden, naast diverse cliëntcases, de presentaties plaats van de Dutch BI & Data Science genomineerden. Aansluitend worden de Dutch BI & Data Science Award winnaars bekend gemaakt. Zij mogen de prachtige bronzen uil van de bekende kunstenaar Bert Denneman in ontvangst nemen. De gehele dag staat in het teken van ‘prestatieverbetering en organisatieontwikkeling met Business Intelligence’. ’s Avonds wordt op een sfeervolle locatie het executive dinner georganiseerd, waar culinaire lekkernijen, muziek, vermaak en leerzame dialogen elkaar afwisselen.

Informatie & inschrijven: BI congres

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding Nominatieperiode voor de Dutch BI & Data Science Award 2024 geopend
Nominatieperiode voor de Dutch BI & Data Science Award 2024 geopend
Uitgelichte afbeelding 'Het is bijna science fiction wat we met BI doen'
'Het is bijna science fiction wat we met BI doen'
Uitgelichte afbeelding 10 wijze BI-lessen van fietsenwinkel.nl
10 wijze BI-lessen van fietsenwinkel.nl

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Daan van Beek - Business PartnerDAAN VAN BEEK MScBusiness Partner

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
9,6
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring