Zoektocht Slimste organisatie van NL | Verrassende ontdekkingen

Nieuwe zoektocht naar Nederlands "slimste organisatie" van start

Geschreven door

Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie. Om het jaar organiseren wij de prestigieuze prijs voor de Slimste organisatie van Nederland.

Van oudsher verkokerd

Organisaties worden helaas niet vanzelf slim. Van oudsher kennen ze een verkokerde en gefragmenteerde structuur en cultuur. Dit belemmert effectieve besturing en soepele samenwerking, zowel binnen de organisatie, alsook over de grenzen heen.

Onderzoek wijst uit

Slimme organisaties boeken substantieel betere (financiële) resultaten, zo wijst onderzoek ook dit jaar weer uit. De jury van de Dutch BI & Data Science Award onderzocht het afgelopen jaar honderden organisaties en kwam tot een aantal verrassende ontdekkingen en conclusies.

Zoektocht weer van start

De zoektocht naar Nederlands ‘slimste organisatie’ is sinds vandaag weer van start gegaan. Leo Kerklaan, voorzitter van de jury, en gespecialiseerd in prestatiemanagement en gedrag, heeft het startsein gegeven. Slimme organisaties (of onderdelen) kunnen zich inschrijven tot 31 januari 2008 en meedingen naar de Dutch BI & Data Science Award. Ook kan elke organisatie zich meten met zijn branchegenoten, en online leren waar de verbeterpunten liggen. Het publiek kan overigens zelf organisaties nomineren op de website.

Analytische bedrijfscultuur

Het onderzoeksteam merkte na analyse van de resultaten dat het meest doorslaggevende element van slimheid was dat de organisatie een zogenaamde ‘analytische bedrijfscultuur’ heeft. Dat betekent dat managers en medewerkers gestimuleerd en getraind worden om informatie gericht te gebruiken voor analyse en concrete actie, dus niet alleen voor het maken van plannen.

Een obstakel daarbij is dat veel stuurinformatie nog niet gepersonaliseerd wordt aangeboden. Stuurinformatie afgestemd op de rol en de persoon is gevonden als tweede aanmerkelijke factor van belang als het gaat om met Business Intelligence applicaties betere (financiële) resultaten te bereiken. Meer resultaten kun je vinden op deze website en in het Jaarboek ‘Best practices in BI en performance management 2006-2007’ wat is te bestellen op deze website.

Reageer op dit artikel van Daan van Beek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met zoektocht slimste organisatie van nl (verrassende ontdekkingen) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15